Să trecem la următorul nivel!

Razvan

„- M-am săturat de atâta critică…. Oare noi ca societate suntem axați numai pe critica negativistă și pe dezaprobare…?

Putem să trecem la următorul nivel, în care să fim capabili să facem o critică constructivă, ceva pozitiv, ceva prin care să ajutăm, să dăm dovada că măcar noi, generația noastra, putem spulbera mentalitățile preconcepute ale celor care nu au avut șansa de a se dezvolta într-o societate democratică și liberă, ca și noi

Hai să dăm dovada că suntem cetățeni europeni care pot evolua, și să nu mai spunem „așa e în România, „trăimîn România” sau expresii de acest gen pentru că noi suntem România, noi o reprezentăm și dacă noi nu facem nimic și nu încercăm să schimbăm ceva, să știți că tot noi suntem cei vinovați.

Resemnarea nu este o variantă! Să nu uităm că noi creăm socitatea în care se vor dezvolta copiii noștri și de al cărui destin suntem și vom fi legați, mai mult unii sau mai puțin alții dintre noi.

Știu că se poate! și din acest motiv am simțit nevoia să scriu aceste rânduri, să vă reamintesc acest lucru pe care, sunt convins că voi îl știați!”

 voluntari-la-romania-prinde-radacini_6638977bced68dVoluntari la Proiectul România prinde rădăcini

Am citat din textul postat de colegul nostru Răzvan Olteanu pe pagina lui de Facebook – pentru că noi credem că îndemnul lui trebuie dat mai departe, reamintit mereu și pus în practică, în fiecare zi, în fiecare situație.

concurs-si-voluntari-Noaptea-MuzeelorȘi noi o vom face, inclusiv în această revistă, fără a ne amesteca în „ciorba” politicului românesc.

Tocmai pentru a nu fi implicați, fie și involuntar, în campania electorală, am lăsat să treacă un eveniment important – apelul olimpicilor români către guvern, un apel care considerăm că ar trebui susținut de toți cei care cred că valoarea trebuie să fie respectată și în România.

Și noi credem și susținem cu tărie asta!

De aceea publicăm mai jos Scrisoarea deschisă trimisă de olimpici premierului și ministrului educației pe data de 30 noiembrie și ne alăturăm glasul acestui Apel.

Vă rugăm să o faceți și voi, postând comentarii în revistă și mesaje pe pagina noastră de Facebook.

Și putem face multe alte lucruri bune, separat sau împreună..  Haideți să trecem la următorul nivel!

 Rodica

Voluntari-britanici-2

Studenti britanici care au lucrat in România la construcția caselor Habitat pentru Umanitate

Scrisoarea olimpicilor

Suntem un grup de fostiși actuali olimpici internationali, dezamagiti de lipsa de respect pentru performanta in educatie. Este imposibil ca dupa aproape un an si jumatate sa nu primim niciun semn de recunostinta pentru lobbyul adus Romaniei la olimpiadele internationale la care am participat in anul 2010-2011.

Pe cat de mandri am fost ca am reprezentat cu success Romania la nivel mondial, pe atat de mahniti suntem de lipsa de reactie a Ministerului Educatiei si a Guvernului Romaniei in ceea ce priveste recunoasterea meritelor noastre si ale profesorilor nostri. In ultimii ani, Romania s-a clasat printre cele mai puternice tari europene ca urmare a rezultatelor obtinute de noi si de colegii nostri la numeroasele olimpiade la care am participat.Fara o motivatie clara, in anul scolar 2010-2011 Ministerul Educatiei nu a mai organizat Festivitatea de Premiere a Olimpicilor Internationali, o traditie inceputa in anul 1990. Pana in 2010, aceasta Premiere a avut loc in fiecare an la sfarsit de noiembrie/inceput de decembrie. Anul trecut insa, dupa ce a fost amanata pana in luna iulie, in momentul in care unii dintre noi erau deja in tren in drum spre festivitate, am fost anuntati ca totul se amana “pe termen nedefinit”. Niciun motiv, nicio scuza, nici macar un “multumesc frumos”.Dupa o alta scrisoare deschisa a coordonatorului Lotului National de Matematica, domnul Profesor Dr. Radu Gologan, dumneavoastra, doamna Ministru al Educatiei si dumneavoastra, domnule Prim Ministru, ati promis ca veti gasi o solutie.

Au trecut insa 4 luni de atunci, multe telefoane date pentru a verifica situatia premiilor, si multe discutii purtate cu experti in legislatia Romaniei, care ne-au spus de nenumarate ori ca nu exista niciun motiv pentru a nu ni se acorda premiile meritate.

In luna august insa, am aflat chiar de la dumneavoastra, doamna Ministru al Educatiei, motivul pentru care Festivitatea nu a fost organizata. La intoarcerea Lotului Romaniei pentru Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica din Rio de Janeiro, Brazilia, ne-ati spus ca noi nu suntem la fel de apreciati ca olimpicii sportivi pentru ca majoritatea colegilor nostri opteaza sa isi continue studiile superioare in strainatate.

Printre noi se afla si tineri care studiaza in afara tarii si care se simt profund umiliti de replica dumneavoastra. Reprezentam Romania la unele dintre cele mai mari universitati din lume si credem ca munca si eforturile noastre sunt unul dintre cei mai importanti factori in promovarea imaginii Romaniei in strainatate.

Nu acceptam sa fim generatia neglijata si nici ca eforturile profesorilor nostri sa ramana uitate. Stim ca suntem o generatie de tranzitie politica si impas economic, insa consideram ca asta nu ar trebui sa afecteze sistemul educational si ca respectul pentru perfomanta trebuie sa ramana o prioritate.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s