O ZI PENTRU OAMENI – 10 Decembrie

what-are-human-rights

În fiecare an, la 10 decembrie, în lumea întreagă este sărbătorită Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Cu această ocazie sunt omagiaţi cei care se ridică împotriva încălcării drepturilor omului și sunt aduse la lumină, cu mai multă putere, problemele celor persecutaţi şi aLe celor care nu se bucură de drepturile și libertăţile fundamentale.

Se împlinesc 63 de ani de când Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat „Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”, document fundamental în lupta popoarelor lumii pentru înfăptuirea principiilor şi idealurilor stipulate de Carta Naţiunilor Unite. În întreaga lume se organizează manifestări aniversare care menţin vie flacăra luptei pentru demnitate şi libertate.

onu

Anul 2012 a fost poate chiar un an de răscruce pentru revendicarea drepturilor și libertăților omului și respectarea acestora. Milioane de oameni, din toate colțurile lumii au ieșit în stradă și au cerut schimbarea. Cei mai mulți au ales să se facă auziți prin intermediul oricărei surse de mass-media și rețele de socializare, precum Twitter sau Facebook, pentru a-și declara drepturile și pentru a impune respectarea acestora.

Ziua Mondială a Drepturilor Omului este o zi în care oamenii trebuie să reflecte asupra sensului, necesității și importanței de a se bucura de drepturile lor umane. Din acest punct de vedere, această zi este nu atât o sărbătoare, cât o zi de examen global și reflecție.

Drepturile umane ar trebui să fie asigurate fiecărei persoane și apărarea acestor drepturi ne reunește pe toți, fără a ține cont de diferențele geografice sau culturale.

Anul acesta oricine are șansa de a susține drepturile omului alăturându-se acestei celebrări.

Invită-ți familia și prietenii să participe la campania inițiată de www.celebratehumanrights.org.

drepturile_omului

Am primit și noi o invitație – la evenimentul organizat de Universitatea Româno-Americanî, Asociația One World România și Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer – o proiecție specială a documentarului DUPĂREVOLUȚIE de Laurențiu Calciu.

Proiecția va avea loc Luni 10 decembrie, orele 18:00 , în Aula Universității Româno-Americane din Bd. Expoziției, Nr.1B, Sect. 1.

Intrarea este liberă

Prezentat în cadrul ediției din 2011 a Festivalului internațional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania, filmul documentează situatța din București în primele 6 luni după revoluția din 1989.

Proiecția va fi urmată de o dezbatere.

Diana

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s